Trendvijvers

Zwemvijveraanleg

In de loop der jaren hebben veel vijverspecialisten zich gericht op het aanleggen van zwemvijvers. Mensen vroegen vaker informatie over zwemvijveraanleg op omdat men in zwemvijveraanleg een aantrekkelijk alternatief zag voor het aanleggen van een regulier zwembad.

Zwemvijveraanleg: wat zijn de voordelen?

Zwemvijveraanleg is niet voor niets een populair onderwerp. Mensen zien in zwemvijveraanleg veel voordelen. Een zwembad ligt vaak als een onnatuurlijke blauwe bak tussen al het groen, terwijl een zwemvijver veel meer een natuurlijk onderdeel van de tuin is. Daarnaast sluit het milieuvriendelijke aspect van de zwemvijver aan bij de tendens van het steeds bewuster omgaan met de natuur. Omdat de reiniging van het water in een zwemvijver op biologische wijze gebeurt, is een zwemvijver milieuvriendelijk en blijft de flora en fauna in en om de zwemvijver gezond.

Wat kost zwemvijveraanleg?

De kosten van zwemvijveraanleg liggen doorgaans op een lijn met die van vijveraanleg of zwembadaanleg. Wij werken standaard met energiezuinige pompen bij het aanleggen van een zwemvijver en het onderhoud is relatief goedkoop. Daarnaast is extra verwarming van de zwemvijver vaak onnodig, omdat het ondiepe floragedeelte de zwemvijver snel opwarmt.

Wilt u meer weten over zwemvijveraanleg door Trendvijvers? Neem gerust contact met ons op.


Meer informatie: zwemvijver aanleg, zwemvijverbouw

Bekijk alle projecten
zwemvijveraanleg
Zwemvijver van het jaar 2015