Trendvijvers

Zwemvijver: Het natuurlijke alternatief voor zwemmers!

Een zwemvijver is een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor een zwembad. Er zijn steeds meer vijverbouwers die zich specialiseren in het aanleggen van zwemvijvers. Maar wat zijn nou de voordelen van een zwemvijver, en wat kost een zwemvijver eigenlijk?

Waarom zou ik voor een zwemvijver kiezen?

Een zwemvijver is een vijver die als een natuurlijk zwembad kan worden gebruikt.De zwemvijver wordt door middel van waterplanten en een watercirculatiesysteem op een natuurlijke manier helder gehouden. Bij een zwemvijver komt geen chloor te pas. Trendvijvers heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van zwemvijvers, en zien de zwemvijver in populariteit toenemen. Een zwembad ligt vaak als een onnatuurlijke blauwe bak tussen al het groen, terwijl een zwemvijver veel meer een natuurlijk onderdeel van de tuin is. Daarnaast is het milieuaspect een belangrijke drijfveer bij het kiezen voor een zwemvijver. Omdat zwemvijver reiniging een biologisch proces is, is een zwemvijver milieuvriendelijk en wordt de flora en fauna in en om de zwemvijver gerespecteerd. En wat doen we met de zwemvijver in de winter?
“Niks leeglaten en afdekken zoals een regulier zwembad, op een zwemvijver kun je schaatsen!” Uiteraard zijn de lagere onderhoudskosten van een zwemvijver, t.o.v. een regulier zwembad een belangrijke reden om toch te kiezen voor de zwemvijver.

Zwemvijver: wat kost het?

Een zwemvijver kan worden gemaakt in alle gewenste alle soorten en maten. Wil je echt baantjes trekken in je zwemvijver, dan moet deze natuurlijk voldoen aan bepaalde afmetingen.Maar een zwemvijver als natuurlijk dompelbad om in af te koelen past in vrijwel iedere tuin.
Maar wat kost zo’n zwemvijver nou precies? De kosten van een zwemvijver hangen uiteraard af van specifieke eisen en wensen.
De kosten van een zwemvijver zijn niet per definitie hoger of lager dan die van een zwembad of vijver, maar volledig afhankelijk van uw wensen. Trendvijvers werkt bij de aanleg van een zwemvijver standaard met energiezuinige pompen en zwemvijver onderhoud is relatief goedkoop. Daarnaast is extra verwarming van een zwemvijver vaak onnodig, omdat het ondiepe plantengedeelte de zwemvijver snel opwarmt.

Een zwemvijver in beeld, een aantal voorbeelden.

Met een zwemvijver van Trendvijvers bent u altijd in het bezit van een uniek project en een meerwaarde voor uw tuin(beleving). Onderstaand ziet u enkele zwemvijvers die Trendvijvers reeds heeft gerealiseerd.

Zwemvijver Baarlo

zwemvijver baarlo

Moderne zwemvijver met strakke belijning. Bekijk hier de zwemvijver Baarlo

Zwemvijver Venlo

zwemvijver venlo

Een strakke zwemvijver geïntegreerd in een strakke tuin. Bekijk hier de zwemvijver Venlo

Zwemvijver Rijkevoort

zwemvijver rijkevoort

Een natuurlijke zwemvijver, van waaruit er een prachtig uitzicht is over het omringende land. In de zomer wordt in de zwemvijver gezwommen en in de winter wordt op de zwemvijver geschaatst. Bekijk hier de zwemvijver Rijkevoort.

Zwemvijver Heusden

zwemvijver heusden

Een zwemvijver die volledig past binnen de watertuin, met natuurlijke beplanting en moderne elementen. De zwemvijver wordt vaak als dompelbad gebruikt voor de, eveneens in de tuin gelegen, sauna. Bekijk hier de zwemvijver Heusden.

Zwemvijver Erp

zwemvijver heusden

Een natuurlijke zwemvijver die zowel in de winter als in de zomer actief wordt gebruikt. Bekijk hier de zwemvijver Erp.

Zwemvijver Vorstenbosch

zwemvijver vorstenbosch

Deze zwemvijver is de trots in de tuin van de eigenaren en een bron van plezier voor alle buurtkinderen! Bekijk hier de zwemvijver Vorstenbosch.

Zwemvijver St. Anthonis

zwemvijver st. anthonis

Een moderne halfronde zwemvijver, volledig aangepast op de stijl van het huis. Bekijk hier de zwemvijver St. Anthonis.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van een zwemvijver. Neem dan vrijblijvend contact op met Trendvijvers.


Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015