Trendvijvers

Vijverfolie lijmen

Vijverfolie lijmen kan lastig zijn. Zeker als u in een vijver veel hoeken gaat gebruiken, is het lijmen van vijverfolie geen leuk werk. Het exact meten van verschillende stukken lappen vijverfolie is dan een onderdeel van de voorbereiding.

Voorbereiding vijverfolie lijmen

Het vijverfolie dient goed beschermd te worden. De ondergrond dient vlak, zuiver en vrij van obstakels te zijn. Als eerste wordt een beschermdoek (geotextiel) onder het vijverfolie gelegd. De dikte van dit beschermdoek is 300 gram/m² of 500 gram /m². De vijverfolie wordt over het beschermdoek gelegd. Wanneer de vijver wordt gemetseld, kan de vijverfolie met spuitlijm tegen de wand gelijmd worden. Ook wordt vaak isolatie tegen de wanden gemonteerd. Hiermee wordt de gelijmde vijverfolie goed beschermd, is de wand uitgevlakt en vangt dit de werking van ijsdrukking in de winterperiode op.

Werkwijze vijverfolie lijmen

De vijverfolie is in diverse standaard rolbreedtes te verkrijgen. Standaard tot een maximale maat van 930,25 m². Hierna dient de folie altijd gelijmd te worden. De folie kan met een speciale lijmband (splice tape) aan elkaar gelijmd worden. Wanneer de vijverfolie vuil is, dient deze eerst met splice wash gereinigd te worden.

Wanneer u de vijverfolie gaat lijmen, moet u voldoende overlap aanhouden. Dan dient een primer op beide delen te worden aangebracht. Deze primer moet volledig droog zijn (dit kan enkele minuten duren). De dubbelzijdige tape wordt als eerste aangebracht op de onderste lap vijverfolie. Dit wordt vervolgens aangedrukt met een roller, waarna het bovenste stuk vijverfolie op de tape wordt gelijmd.

Meer weten over vijverfolie lijmen?

Wilt u meer weten over vijverfolie lassen, vijverfolie leggen, vijverfolie lijmen, of zoekt u professionals die dit voor u kunnen verzorgen? Neem dan direct contact op met Trendvijvers. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van zwemvijvers en het lijmen van vijverfolie, zowel op particulier als zakelijk vlak. U kunt ons bereiken via 0478 642 642 of info@trendvijvers.nl.

Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015