Trendvijvers

Vijverfolie leggen

Het leggen van vijverfolie kan lastig zijn. Zeker als u in een vijver veel hoeken gaat gebruiken, is vijverfolie leggen geen leuk werk. Het exact meten van verschillende stukken lappen vijverfolie is dan een onderdeel van de voorbereiding.

Is het meten van de vijverfolie moeilijk, dan zal men vaak met leggen dezelfde problematiek tegenkomen. Wanneer u met vijverfolie wilt gaan werken, kan Trendvijvers u assisteren bij de berekening van de hoeveelheid vijverfolie en voor u natuurlijk ook een offerte maken wanneer u van plan bent om het leggen hiervan door vijverspecialisten uit te laten voeren.

Voorbereiding vijverfolie leggen

De vijverfolie dient goed beschermd te worden. De ondergrond dient vlak, zuiver en vrij van obstakels te zijn. Als eerste wordt een beschermdoek (geotextiel) onder de vijverfolie gelegd. De dikte van dit beschermdoek is 300 gram/m² of 500 gram /m². De vijverfolie wordt over het beschermdoek gelegd. Wanneer de vijver wordt gemetseld, kan de folie met spuitlijm tegen de wand verlijmd worden. Ook wordt vaak isolatie tegen de wanden gemonteerd. Hiermee wordt de gelegde vijverfolie goed beschermd, is de wand uitgevlakt en vangt dit de werking van ijsdrukking in de winterperiode op.

Werkwijze vijverfolie leggen

De vijverfolie is in diverse standaard rolbreedtes te verkrijgen. Standaard tot een maximale maat van 930,25 m². De folie kan met een dubbelzijdige band (splice tape) aan elkaar gelegd worden. Wanneer de folie vuil is dient de folie eerst met splice wash gereinigd te worden.

Wilt u de vijverfolie lijmen, dient voldoende overlap te worden opgenomen. Dan dient een primer op beide delen te worden aangebracht. Deze primer moet volledig droog zijn (dit kan enkele minuten duren). De dubbelzijdige tape wordt als eerste aangebracht op de onderste lap vijverfolie. Dit wordt vervolgens aangedrukt met een roller, waarna het bovenste stuk vijverfolie op de tape wordt gelegd.

Vijverfolie leggen: afwerking

Bij vijverfolie komen buitenhoeken voor die met formflash waterdicht worden afgewerkt. Deze formflash is vormbaar en wordt tevens met behulp van primer verkleefd. Het verlijmen van de folies wordt ook wel vulkaniseren genoemd.

Wilt u meer weten over het leggen van vijverfolie of vijverfolie lassen, of zoekt u professionals die dit voor u kunnen realiseren? Neem dan contact op met Trendvijvers via 0478 642 642 of info@trendvijvers.nl.

Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015