Trendvijvers

Vijverfolie lassen

Door vijverfolie te lijmen of vijverfolie te lassen worden vouwen vermeden. Indien u exact weet hoe u uw vijver of zwemvijver wilt gaan maken, kunnen alle stukken op maat worden gesneden en geleverd en kunnen daarna direct strak, dus zonder vouwen, worden aangebracht. De vouwen worden in feite vervangen door lasnaden, waardoor de vijver direct al veel ‘strakker’ wordt. Afgemeten stukken folie worden aan elkaar bevestigd waardoor alleen een lasnaad zichtbaar is.

Bescherming voor het lassen van vijverfolie

De vijverfolie dient goed beschermd te worden. De ondergrond dient vlak, zuiver en vrij van obstakels te zijn. Als eerste wordt een beschermdoek, ofwel een geotextiel, onder de vijverfolie aangebracht. De dikte van dit geotextiel is 300 gram/m² of 500 gram /m². Hier overheen wordt de vijverfolie gelast. Wanneer de vijver gemetseld wordt, kan de vijverfolie alvast aan elkaar worden gelast. Ook wordt vaak isolatie tegen de wanden gemonteerd. Hiermee wordt de vijverfolie goed beschermd, is de wand uitgevlakt en vangt dit de werking van ijsdrukking in de winterperiode op.

De rubberfolie is in diverse standaard rolbreedtes te verkrijgen. Standaard tot een maximale maat van 930,25 m². Vijverfolie lassen is mogelijk in bijna elke vorm. Wanneer de te lassen vijverfolie vuil is dient deze eerst met splice wash gereinigd te worden.

Wilt u meer weten over vijverfolie leggen, of zoekt u professionals die dit voor u kunnen verzorgen? Neem dan direct contact op met Trendvijvers. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van zwemvijvers en het lassen van vijverfolie, zowel op particulier als zakelijk vlak. U kunt ons bereiken via 0478 642 642 of info@trendvijvers.nl

Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015