Trendvijvers

Zwemvijvers: natuurlijke zwembaden in eigen tuin

Een zwembad achter het huis waar men in de zomermaanden heerlijk kan zwemmen, loungen of spelen met de kinderen: voor velen een heerlijke droom. Sommige mensen hebben echter liever iets origineels. Zwemvijvers worden hierdoor steeds populairder. Zwemvijvers zijn een natuurlijk alternatief voor zwembaden. Maar wat zijn zwemvijvers eigenlijk precies, wat zijn de voordelen, en wat kosten zwemvijvers?
Zwemvijvers zijn vijvers die als een natuurlijk zwembad gebruikt kunnen worden.Zwemvijvers worden door middel van waterplanten en een watercirculatiesysteem zonder chloor helder gehouden. Zwemvijvers kunnen eventueel ook vissen bevatten. Trendvijvers heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van zwemvijvers, en ook wij zien zwemvijvers in populariteit toenemen!

Wat kosten zwemvijvers?

Zwemvijvers komen in alle soorten en maten.Voor het trekken van baantjes moeten zwemvijvers aan bepaalde afmetingen voldoen, maar een natuurlijk zwembad om in af te koelen past in vrijwel iedere tuin.
Wat kosten zwemvijvers nu? Zwemvijvers zijn niet per definitie duurder of goedkoper dan een echt zwembad of vijver. Trendvijvers werkt met energiezuinige pompen en hetonderhoudvan onze zwemvijvers is daarom relatief goedkoop. Extra verwarming voor zwemvijvers is vaak onnodig, omdat het ondiepe plantengedeelte de zwemvijver snel opwarmt.

De voordelen van zwemvijvers

Aan zwemvijvers zitten veel voordelen. Zwembaden liggen vaak als een onnatuurlijke blauwe bak in uw groene tuin, terwijl zwemvijvers veel meer een natuurlijk onderdeel hiervan vormen. Ook is het milieuvriendelijke aspect van zwemvijvers zeer aantrekkelijk. Omdat de reiniging van het water in zwemvijvers op biologische manier gebeurt, zijn zwemvijvers milieuvriendelijk en worden beplanting en dieren in en om zwemvijvers gerespecteerd. In de winter kunnen zwemvijvers gewoon gebruikt worden om op te schaatsen en behoeven geen speciaal onderhoud!

Meer informatie ontvangen over zwemvijvers? Neem gerust contact met ons op.

 

Meer informatie: zwemvijvers, natuurpool, natuurpools

Bekijk alle projecten
zwemvijvers
Zwemvijver van het jaar 2015