Trendvijvers

Rubber Vijverfolie

Trendvijvers kan op locatie het te bewerken object met rubber vijverfolie inmeten of indien u anders wenst, wordt dit gezamenlijk besproken. Hierna wordt de rubber vijverfolie bij u op locatie verwerkt om een perfecte pasvorm te kunnen garanderen.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van deze folie is dat de ontwerper volledig vrij is in zijn/haar ontwerp. Een ander belangrijk voordeel is, dat na het vullen van de zwemvijver het resultaat niet (of nauwelijks) te onderscheiden is van duurdere oplossingen zoals bijvoorbeeld polyester. Bij het gebruik van rubber vijverfolie is het van belang dat het zogenaamde RTF-flensdoorvoeren altijd wordt toegepast.

Rubber vijverfolie – Europees en Amerikaans

Het grootste verschil tussen beiden rubber folies ontstaat door de manier van produceren. Amerikaanse EPDM vijverfolie wordt na het kalanderen voorzien van talk om verkleving te voorkomen en heeft een gladde structuur. De vijverfolie bevat geen brandvertragers en weekmakers, heeft een hoge rek- en ponsweerstand, heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te verwerken. Europese EPDM wordt na het kalanderen voorzien van een textiel doek. Vervolgens worden beide producten gevulkaniseerd. Na vulkanisatie zijn de Amerikaanse rollen klaar voor gebruik, bij Europese vijverfolie moet eerst het textiel worden verwijderd.

Het grootste verschil zit in de naadverbindingen; Amerikaanse rubber vijverfolie kan niet worden gevulkaniseerd maar wordt getapet, Europese vijverfolie kan wel worden gevulkaniseerd.

Let bij de aanschaf van rubber vijverfolie altijd op de wikkel. Veilige rollen vijverfolie zijn altijd verpakt in een blauwe of witte wikkel. Een bruine wikkel kan duiden op vijverfolie met mogelijk giftige stoffen. Rubber vijverfolie met een bruine wikkel zijn niet geschikt voor zwemvijvers, gewone vijvers of drinkwatervoorzieningen.

Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015