Trendvijvers

Natuurpools: natuurlijk zwembad in eigen tuin

Natuurpools zijn vijvers die als een natuurlijk zwembad gebruikt kunnen worden. Natuurpools worden door waterplanten en een watercirculatiesysteem zonder chloor helder gehouden. Natuurpools kunnen eventueel ook vissen bevatten. Trendvijvers heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van natuurpools.

Een zwembad achter het huis waar men in de zomermaanden heerlijk kan zwemmen, loungen of spelen met de kinderen: wie ziet dit niet zitten? Natuurpools winnen aan populariteit. Natuurpools zijn een natuurlijk alternatief voor reguliere zwembaden. Maar wat zijn natuurpools eigenlijk, wat zijn de voordelen en wat kosten natuurpools?

Wat kosten natuurpools?

Natuurpools komen in alle soorten en maten. Voor het trekken van baantjes moeten natuurpools aan bepaalde afmetingen voldoen, maar een natuurpool om in af te koelen past in vrijwel iedere tuin.
Wat kosten natuurpools nu? Natuurpools kosten niet per definitie meer of minder dan een regulier zwembad of normale vijver. Trendvijvers werkt met energiezuinige pompen en het onderhoud van onze natuurpools is daarom relatief goedkoop. Natuurpools hoeven meestal niet extra worden verwarmd, omdat het ondiepe plantengedeelte de natuurpools snel op temperatuur brengt.

Natuurpools: de voordelen

Aan natuurpools zitten veel voordelen. Zwembaden liggen vaak als een onnatuurlijke blauwe bak in uw groene tuin, terwijl natuurpools veel meer een natuurlijk onderdeel hiervan vormen. Ook is het milieuvriendelijke aspect van natuurpools zeer aantrekkelijk. Omdat de reiniging van het water in natuurpools op biologische manier gebeurt, zijn natuurpools milieuvriendelijk en worden beplanting en dieren in en om natuurpools gerespecteerd. In de winter kunnen natuurpools gewoon gebruikt worden om op te schaatsen en behoeven geen speciaal onderhoud!

Meer informatie ontvangen over natuurpools? Neem gerust contact met ons op.

 

Meer informatie: natuurpool, natuurlijk zwembad, zwemvijver

Bekijk alle projecten
Zwemvijver van het jaar 2015