Trendvijvers

Natuurpool: een natuurlijk zwembad in eigen tuin

Een natuurpool is een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief voor een zwembad. Er zijn steeds meer vijverbouwers die zich specialiseren in het aanleggen van natuurpools. Maar wat zijn nou de voordelen van een natuurpool, en wat kost een natuurpool eigenlijk?

Wat kost een natuurpool?

Een natuurpool kan worden gemaakt in alle gewenste alle soorten en maten. Wilt u baantjes trekken in uw natuurpool, dan moet deze natuurlijk voldoen aan bepaalde afmetingen. Maar een natuurpool als natuurlijk dompelbad om in af te koelen past in vrijwel iedere tuin.

Maar wat kost zo’n natuurpool nou precies? De kosten van een natuurpool hangen uiteraard af van specifieke eisen en wensen. Hoewel de kosten voor een natuurpool nagenoeg gelijk liggen aan die van een regulier zwembad of normale vijver, is de uitstraling een wereld van verschil. Trendvijvers werkt bij de aanleg van een natuurpool standaard met energiezuinige pompen en natuurpool onderhoud is relatief goedkoop. Daarnaast is extra verwarming van een natuurpool vaak onnodig, omdat de natuurpool snel opwarmt door het ondiepe plantengedeelte.

Kies voor een natuurpool

Een natuurpool is een vijver die als een natuurlijk zwembad kan worden gebruikt. De natuurpool wordt door middel van waterplanten en een watercirculatiesysteem op een natuurlijke manier helder gehouden. In een natuurpool wordt geen chloor gebruikt. Trendvijvers heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van natuurpools, en zien de natuurpool in populariteit toenemen. Een zwembad ligt vaak als een onnatuurlijke blauwe bak tussen al het groen, terwijl een natuurpool veel meer een natuurlijk onderdeel van de tuin is. Daarnaast is het milieuaspect een belangrijke drijfveer bij het kiezen voor een natuurpool. Omdat natuurpool reiniging een biologisch proces is, is een natuurpool milieuvriendelijk en wordt de flora en fauna in en om de natuurpool gerespecteerd.

 

Meer informatie: natuurpools, natuurlijk zwembad, natuurlijke zwembaden

Bekijk alle projecten
Zwemvijver van het jaar 2015