Trendvijvers

Natuurlijke zwembaden; natuurlijk genieten

Sinds enige jaren is er enorme belangstelling voor zwemmen in eigen tuin. Echter, niet iedereen wil een opvallend blauw zwembad in hun tuin. Veel mensen kiezen daarom voor de aanleg van zwemvijvers, ook wel natuurlijke zwembaden genoemd.

In tegenstelling tot traditionele zwembaden met blauwe folie hebben natuurlijke zwembaden een volkomen natuurlijke uitstraling en komen beter tot zijn recht in uw tuin.

Voordelen van natuurlijke zwembaden

Het bijzondere van natuurlijke zwembaden is, dat naast de natuurlijke uitstraling bijna alleen natuurlijke materialen en systemen worden gebruikt om het water van natuurlijke zwembaden helder en schoon te houden. Door een uitgekiende aanleg en door een natuurlijke filtering met waterplanten ontstaan natuurlijke zwembaden dat u en mensen om u heen enorm veel genoegen kan schenken. Bovendien is het onderhoud van natuurlijke zwembaden aanzienlijk minder tijdsintensief dan het onderhoud van een normaal zwembad.

Natuurlijke zwemvijvers worden door middel van waterplanten en een watercirculatiesysteem op een natuurlijke manier helder gehouden. Trendvijvers heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van natuurlijke zwembaden, en zien het natuurlijk zwembad in populariteit toenemen. Een traditioneel zwembad ligt vaak als een onnatuurlijke blauwe bak tussen al het groen, terwijl natuurlijke zwembaden veel meer een natuurlijk onderdeel van de tuin zijn. Daarnaast is het milieuaspect een belangrijke drijfveer bij het kiezen voor natuurlijke zwembaden. Omdat reiniging van natuurlijke zwembaden een biologisch proces is, zijn natuurlijke zwembaden milieuvriendelijk en wordt de flora en fauna in en om natuurlijke zwembaden gerespecteerd.

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden zal het formaat van natuurlijke zwembaden worden bepaald. Zo kunnen natuurlijke zwembaden bijvoorbeeld worden gebouwd met een lang zwemgedeelte om baantjes in te trekken of een kort zwemgedeelte om verkoeling in te zoeken.

Wilt u meer weten over natuurlijke zwembaden? Bekijk de projecten op onze website of neem direct contact met ons op.

 

Meer informatie: natuurlijk zwembad, natuurpool, natuurpools

Bekijk alle projecten
natuurlijkze zwembaden
Zwemvijver van het jaar 2015