Trendvijvers

EPDM Vijverfolie

De afkorting EPDM in EPDM vijverfolie staat voor ‘Ethyleen, Propyleen, Dieen, Monomeer’ en staat voor een groep synthetische rubbers of elastomeren en een dieen (onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen).
Rubber vijverfolie wordt veel gebruikt vanwege zijn lange levensduur (meer dan 40 jaar). EPDM is een synthetisch rubber en bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden, heeft een zeer hoge resistentie tegen Ozon en UV-straling waardoor de zeer lange levensduur kan worden bereikt. Andere producten zijn meer verouderingsgevoelig.

Ongeëvenaarde EPDM vijverfolie

Trendvijvers maakt gebruikt van Firestone vijverfolie. Firestone Geomembranen zijn o.a. bijzonder geschikt als waterdichtingsfolie voor siervijvers.

EPDM vijverfolie eigenschappen en voordelen

De EPDM vijverfolie van Firestone heeft enkele unieke eigenschappen en voordelen:

  • Snelle en eenvoudige plaatsing: Firestone EPDM vijverfolie is verkrijgbaar in grote naadloze folies tot 15 m breed en 61 m lang. Resultaat: minder werfnaad-verbindingen en kortere plaatsingstijden.
  • Grote rekbaarheid: De vijverfolie is bijzonder elastisch, met een rekvermogen tot meer dan 300%. De vijverfolie kan zich daarom perfect aanpassen aan onregelmatige ondergronden en probleemloos zettingen opvangen, die worden veroorzaakt door erosie of verschuivingen in de ondergrond.
  • Milieuvriendelijk: Firestone EPDM vijverfolie is een inert materiaal met weinig invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij de verwerking. Bovendien zijn de productiefaciliteiten gecertificeerd volgens de ISO 14001-norm voor milieumanagement.
  • Zeer soepel: de EPDM vijverfolie blijft uiterst soepel, zelfs bij koude temperaturen tot -45° C. Deze eigenschap maakt plaatsing het hele jaar door mogelijk in een grote diversiteit van klimaten en op verschillende ondergronden.
  • Weinig onderhoud: Eens geplaatst de vijverfolie weinig tot geen onderhoud.
  • Weersbestendig en duurzaam: Firestone EPDM vijverfolie biedt een onovertroffen weerstand tegen UV-stralen, ozon en weersinvloeden. Ze zijn bijzonder duurzaam met een minimale levensduur van 30 jaar bij blootstelling aan normale milieuomstandigheden.

EPDM vijverfolie voor tuinvijvers

De Firestone EPDM vijverfolie 1,0 mm dikte is speciaal ontworpen voor toepassing in tuinvijvers. Door de specifieke samenstelling en het specifieke productieproces, is enkel de Firestone PondGard™ EPDM vijverfolie gegarandeerd vis- en plantvriendelijk. Dit is ook bewezen door middel van toxiciteitstesten door het Water Research Centre in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk alle projecten
zwemvijver
Zwemvijver van het jaar 2015